Шановні відвідувачі! Я рада вітати на своїй персональній сторінці всіх, хто має відношення до навчального процесу та вивчення англійської мови! Сподіваюсь, що матеріали сайту стануть вам в нагоді!

HALLOWEEN IS COMING!



   31 жовтня люди з усього світу надягають незвичайні наряди, роблять собі «страшний» макіяж і виготовляють моторошні ліхтарики з гарбуза – саме так і починається святкування ночі потойбічних сил і духів, більш відомої як Хеллоуїн. Хелловін з’явився в Європі, де 31 жовтня святкували урожай біля багать, розповідаючи один одному жахливі історії про привидів, гадаючи і танцюючи.

         Стародавні кельти вважали, що духи і привиди бродили містами та селами в цю злощасну ніч. Саме вони почали носити маски і костюми, щоб серед усієї цієї нечисті бути непомітними. 31 жовтня – це останній день кельтського календаря.

1. Стародавні кельти — перші, хто почав відзначати Хеллоуїн, правда тоді він називався Самайн. Вони вірили, що в цю ніч злі духи можуть потрапити в наш світ і їх відлякували, переодягаючись в нечисть.
2. Це свято відзначають уже понад 2000 років.
3. Спочатку Гарбузові ліхтарі (Лампади Джека) робилися не з гарбуза, а з ріпи....
4. В Америці саме в цей день продаються найбільше солодощів. Теж саме відбувається і з гарбузами, причому до цього свята вирощують спеціально гігантські сорти....
5. Хеллоуїн — найбільш комерційно прибуткове свято в США після Різдва.
6. Самайнофобія — це панічна боязнь Хеллоуїна, в честь старої назви Хеллоуїна.
7. Чорна кішка є важливим символом Хеллоуїна в зв’язку з повір’ям про зв’язок з темними силами, а в Англії таким символом є біла кішка.
 8. У деяких країнах це свято називається Кельтським Новим роком або Днем Мертвих. Правда в День Мертвих частіше відвідують могили рідних, а не веселяться.
9. Згідно з легендою жив на світі один скупий чоловік на ім’я Джек О’Лантерн, який безліч разів обманював диявола. Через це Джека не пускали не тільки в пекло, але і в рай. З тих пір він змушений все життя поневірятися і світити своїм ліхтарем, збиваючи людей з правильного шляху. На честь нього прийнято вирізати ліхтарики з гарбуза....
10.
Кольорами Хелловіна є помаранчевий і чорний, бо помаранчевий асоціюється з осіннім врожаєм, чорний – з темрявою і смертю.
11. Trick or treat!”( trick злий жарт, treat – частування, пригощання  ) - «гаманець або життя», «солодощі або смерть», «відкупись, бо зачаклую», «жарт або відкуп» - варіанти перекладу англійського виразу, який звучить з уст дітей, що ходять від будинку до будинку, просячи солодощів

Комментариев нет:

Отправить комментарий